ВОДИЧ ➜ свет дечје књиге


Дечје одељење  вршачке библиотеке омогућава својим најмлађим корисницима да упознају књигу, да се друже са њом и да на њеним крилима уроне у чаробни свет књиге и маште. Преко сликовница, школске лектире, белетристике и референсне литературе прилагођене дечјем узрасту (енциклопедија, речника, лексикона, атласа) деца су у могућности да боље спознају свет око себе и прошире своја знања.

Да би улазак у тај чаробни свет дечје књиге био што интересантнији и лепши за наше најмлађе кориснике, у библиотеци се организују тематске и едукативно-забавне радионице на које деца радо долазе и учествују сваки пут са несмањеним задовољством. Ђацима првацима свих основних школа сваке године се кроз акцију „Стварајмо и негујмо читалачке навике од најранијих дана“ деле бесплатне чланске карте и на тај начин се деца која можда до тада нису имала прилику да дођу у библиотеку упознају са самом библиотеком, са њеним фондом и са запосленима.

Дечје одељење Градске библиотеке Вршац  поносно је на велики  број чланова који сеже преко  завидне бројке од  две хиљаде. Деца редовно посећују библиотеку и читају најразноврснију литературу. Многе су књиге пронашле свој пут до дечјих срца и постале омиљене, али књиге о Харију Потеру и даље не престају да се читају и неприкосновено држе прво место међу најчитанијом дечјом литературом годинама уназад. То су књиге које су муњевитом брзином постале популарне на свим континентима и у којима је магија толико присутна да се заиста могу сматрати савременим бајкама. Тај магични свет Хари Потера, свет чаробњака и вилењака омогућава деци да стварају фантастичне светове и повећавају њихову способност да схвате свет око себе. Читајући ове књиге, деца ће обогатити и проширити своју машту и научити да размишљају на креативнији начин.

Осим серијала о малом чаробњаку, међу најчитанијом литературом се налазе и други наслови као што је серијал књига Артемис Фаул, књиге о Теи и Џерониму Стилтону и многе, многе друге.

Контакт

Градска библиотека Вршац
Светосавски трг 2, 26300 Вршац
Тел: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Радно време
Од понедељка до петка 07:30 - 20:00 сати, суботом 8:00 - 12:00 сати.

 Потврђујем тачност података

Маилинг листа

Питања

Питајте библиотекара и добићете одговор у најкраћем могућем року.

2018 © Градска библиотека Вршац - Сва права задржана
Top