Водич ➜ позајмица књига


Учлањењем у Градску библиотеку корисници стичу право на позајмицу и употребу грађе која се налази у фондовима Градске библиотеке. Корисник је дужан да прикаже чланску карту библиотеке, како би ми му услуге које библиотека пружа биле омогућене. Корисници се учлањују на Дечјем одељењу(узраст до 15 година) и на Одељењу за одрасле кориснике(од 15 година навише).

Књиге се издају на период од 15 дана(на Позајмним одељењима за децу и одрасле), са могућношћу продужења овог рока за још 15 дана. Кориснику је дозвољено да позајми највише две књиге. Корисник је дужан да врати књиге након истека овог рока.

Коришћење грађе из фонда Научног одељења, Завичајног одељења, фонда серијских публикација  и референсне збирке, као и посебних збирки дозвољено је само у просторијама Градске библиотеке.

Градска библиотека у Вршцу, за потребе чланова, омогућује међубиблиотечку позајмицу грађе из других библиотека у Србији, уколико у свом фонду не поседује тражену публикацију. Употреба ове грађе дозвољена је у просторијама Градске библиотеке.

Корисници су дужни да воде рачуна о књигама које су узели на изнајмљивање и да их не оштећују. Уколико корисник изгуби или оштети књигу, дужан је да штету надокнади, а изгубљену књигу замени истом новом књигом.

Контакт

Градска библиотека Вршац
Светосавски трг 2, 26300 Вршац
Тел: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Радно време
Од понедељка до петка 07:30 - 20:00 сати, суботом 8:00 - 12:00 сати.

 Потврђујем тачност података

Маилинг листа

Питања

Питајте библиотекара и добићете одговор у најкраћем могућем року.

2018 © Градска библиотека Вршац - Сва права задржана
Top