POZAJMICA KNJIGA

Učlanjenjem u Gradsku biblioteku korisnici stiču pravo na pozajmicu i upotrebu građe koja se nalazi u fondovima Gradske biblioteke. Korisnik je dužan da prikaže člansku kartu biblioteke, kako bi mi mu usluge koje biblioteka pruža bile omogućene. Korisnici se učlanjuju na Dečjem odeljenju (uzrast do 15 godina) i na Odeljenju za odrasle korisnike (od 15 godina naviše).

ČITAONICA

Čitaonica Gradske biblioteke raspolaže sa 20 čitalačkih mesta. Čitaonica je takođe mesto u kome se odvijaju i određeni programi Biblioteke, a često je postaje i izložbeni prostor. Ona se koristi kao čitaonica dnevne štampe, ali je takođe i namenjena korišćenju stručne literature, enciklopedija, rečnika i druge građe koja se ne daje na korišćenje van prostorija Biblioteke.

IZDAVAŠTVO

Početkom 50-tih godina počinje okupljanje mladih pisaca oko Gradske biblioteke. U proleće 1960. pri biblioteci se formira Klub pisaca koji okuplja ne samo mlade pisce, srednjopkolce i studente, već i one starije, a ubrzo u izdanju Gradske biblioteke i Kulturno – prosvetne zajednice Vršca izlazi i prvi broj lista Ugao.

SVET DEČJE KNJIGE

Dečje odeljenje vršačke biblioteke omogućava svojim najmlađim korisnicima da upoznaju knjigu, da se druže sa njom i da na njenim krilima urone u čarobni svet knjige i mašte. Preko slikovnica, školske lektire, beletristike i referensne literature prilagođene dečjem uzrastu (enciklopedija, rečnika, leksikona, atlasa) deca su u mogućnosti da bolje spoznaju svet oko sebe i prošire svoja znanja.

Pretražite građu u našoj biblioteci putem interneta

COBISS+

Dešavanja

Izložba Tolstoj i Dostojevski u srpskoj kulturi

29. marta 2021. Gradska biblioteka Vršac


Gradska biblioteka Vršac u saradnji sa Bibliotekom Grada Beograda i Ruskim domom, organizuje izložbu „Tolstoj i Dostojevski u srpskoj kulturi“. Izložba će biti otvorena, uz propisane mere zaštite, 29. marta 2021 u 17 časova u Čitaonici Gradske biblioteke Vršac. 

Izložbu će otvoriti autorka izložbe Nataša Bulatović, članica Gradskog veća za kulturu Ivana Ranimirov, uz prisustvo gostiju iz Ruskog Doma i novoizabranog direktora Jevgenija Aleksandroviča Baranova, i Biblioteke grada Beograda dirktorke Jasmine Ninkov i v. d. direktora Vesne Zlatičanin. 

Takođe, Gradska biblioteka Vršac će pripremiti izložbu u on line formatu koja će biti dostupna na portalu Gradske bi...

13. godišnji stručno naučni skup Zajednice matičnih biblioteka Srbije

Elektronska građa i izvori u bibliotekama, Vršac,  4-6. septembar 2019.

sreda, 4....

Gradska biblioteka Vršac nagrađuje svoje čitaoce online kursevima obrade teksta i engleskog jezika povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava

U Gradskoj biblioteci Vršac otvoren EUteka kutak

U Gradskoj biblioteci u Vršcu otvoren je EUteka kutak, posebno opremljen deo biblioteke namenjen informisanju građana o Evropskoj uniji. Gradska biblioteka u Vršcu priključila se ovom projektu...

Kontakt

Gradska biblioteka Vršac
Svetosavski trg 2, 26300 Vršac
Tel: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Radno vreme
Od ponedeljka do petka 07:30 - 20:00 sati, subotom 8:00 - 12:00 sati.

 Potvrđujem tačnost podataka

Mailing lista

2018 © Gradska biblioteka Vršac - Sva prava zadržana
Top