POZAJMICA KNJIGA

Učlanjenjem u Gradsku biblioteku korisnici stiču pravo na pozajmicu i upotrebu građe koja se nalazi u fondovima Gradske biblioteke. Korisnik je dužan da prikaže člansku kartu biblioteke, kako bi mi mu usluge koje biblioteka pruža bile omogućene. Korisnici se učlanjuju na Dečjem odeljenju (uzrast do 15 godina) i na Odeljenju za odrasle korisnike (od 15 godina naviše).

ČITAONICA

Čitaonica Gradske biblioteke raspolaže sa 20 čitalačkih mesta. Čitaonica je takođe mesto u kome se odvijaju i određeni programi Biblioteke, a često je postaje i izložbeni prostor. Ona se koristi kao čitaonica dnevne štampe, ali je takođe i namenjena korišćenju stručne literature, enciklopedija, rečnika i druge građe koja se ne daje na korišćenje van prostorija Biblioteke.

IZDAVAŠTVO

Početkom 50-tih godina počinje okupljanje mladih pisaca oko Gradske biblioteke. U proleće 1960. pri biblioteci se formira Klub pisaca koji okuplja ne samo mlade pisce, srednjopkolce i studente, već i one starije, a ubrzo u izdanju Gradske biblioteke i Kulturno – prosvetne zajednice Vršca izlazi i prvi broj lista Ugao.

SVET DEČJE KNJIGE

Dečje odeljenje vršačke biblioteke omogućava svojim najmlađim korisnicima da upoznaju knjigu, da se druže sa njom i da na njenim krilima urone u čarobni svet knjige i mašte. Preko slikovnica, školske lektire, beletristike i referensne literature prilagođene dečjem uzrastu (enciklopedija, rečnika, leksikona, atlasa) deca su u mogućnosti da bolje spoznaju svet oko sebe i prošire svoja znanja.

Dešavanja

U Gradskoj biblioteci Vršac otvoren EUteka kutak

U Gradskoj biblioteci u Vršcu otvoren je EUteka kutak, posebno opremljen deo biblioteke namenjen informisanju građana o Evropskoj uniji. Gradska biblioteka u Vršcu priključila se ovom projektu zajedno sa 45 drugih biblioteka u Srbiji i punopravni je član ove mreže. Ceo projekat finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji.

EUteka kutak čine stolica, sto, polica sa publikacijama o Evropskoj uniji i računar sa brojnim dodatnim sadržajima koji su korisni za bolje upoznavanje Evrope i Evropske unije. Opremu, kao i dodatne sadržaje u vidu štampanih publikacija i onlajn materijala donirala je Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Dani Gradske biblioteke

Gradska biblioteka je svečanom akademijom obeležila 130. godišnjicu svog osnivanja. Otvaranje događaja započeto je igrom svetlosti, senki i boja na novoj fasadi projekcijom slika i podataka vezanih...

Nagrada „Dositejevo zlatno pero“ - književni konkurs za mlade autore do 30 godina

Zadužbina „Dositej Obradović“ objavljuje konkurs za nagradu „Dositejevo zlatno pero“ za najbolje neobjavljene radove mladih autora, u okviru književnih vrsta koje je Dositej uveo u srpsku knji...

PROMOCIJA KNjIGE ALEKSANDRE MIHAJLOVIĆ „KROZ PRSTOHVAT CIMETA“

GRADSKA BIBLIOTEKA VRŠAC ORGANIZUJE PROMOCIJU KNjIGE ALEKSANDRE MIHAJLOVIĆ „KROZ PRSTOHVAT CIMETA“

SALON GRADSKE BIBLIOTEKE, ČETVRTAK, 22.06.2017. U 19.00

Kontakt

Gradska biblioteka Vršac
Svetosavski trg 2, 26300 Vršac
Tel: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Radno vreme
Od ponedeljka do petka 07:30 - 20:00 sati, subotom 8:00 - 12:00 sati.

 Potvrđujem tačnost podataka

Mailing lista

2018 © Gradska biblioteka Vršac - Sva prava zadržana
Top