Водич ➜ пројекти

ОТВОРЕНО ОДЕЉЕЊЕ НЕМАЧКЕ КЊИГЕ

Одељење су отворили Његова екселенција амбасадор Свезне Републике Немачке у Србији Волфрам Мас, покрајински секретар за културу и јавно информисање Милорад Ђурић и председник Управног одбора Штада групе Хартмут Рецлаф. Одељење немачке књиге броји око 30 000 библиотечких јединица на немачком језику.

Дана 4. августа 2011. у Градској библиотеци је свечано отворено реновирано Одељење немачке књиге. Финансијску подршку овом пројекту обезбедила је Фондација Хемофарм својом донацијом од 50 000 евра.

АКЦИЈА „КЊИГА ДО СВАКОГА“

Градска библиотека у Вршцу се укључила у пројекат „Књига до свакога“ који је иницирало Удружење глувих и наглувих из Вршца у сарадњи са  Националном службом за запошљавање. Идеја је да се инвалидним лицима, болеснима, старима и свима онима који нису у могућности да лично дођу у библиотеку и позајме књиге, то омогући на тај начин што ће неко друго лице уместо њих доћи у библиотеку и донети им на кућну адресу жељену књигу. Лица која буду разносила књиге биће запослена у оквиру пројекта јавних радова, а предвиђено је да ова акција  траје шест месеци (од 1. јула до 31. децембра).

„Библиотека са задовољством прихвата учешће и сарадњу у овом хуманом пројекту. Жеља нам је да наша библиотека буде „библиотека без зидова“, подједнако доступна свим грађанима, без обзира на њихова телесна или чулна оштећења. Наш циљ као јавне библиотеке јесте промоција једнаких могућности за све људе, укључујући и лица са инвалидитетом,  и  могућност да сви равноправно развијамо сопствену личност и пратимо лична књижевна и културна интересовања, истовремено проширујући и властито  знање и компетенције. Посебан допринос који ће библиотека дати овом пројекту јесте бесплатно учлањење свих инвалидних лица учесника у овом пројекту“, рекла је Даринка Михајловић, директорка Градске библиотеке у Вршцу.

У оквиру овог пројекта, запослење ће пронаћи десеторо лица (шесторо из Вршца и по двоје  из Пландишта и Беле Цркве). То су  такође инвалидна лица али са лакшим телесним  и чулним недостацима.
Славољуб Француски, координатор пројекта “Књига до сваког“ позвао је сва непокретна лица, без обзира на врсту инвалидитета, да се јаве на телефон 013/839-534 (Удружење глувих и наглувих у Вршцу) и оставе своје податке , како би их укључили у овај хумани пројекат. 

Контакт

Градска библиотека Вршац
Светосавски трг 2, 26300 Вршац
Тел: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Радно време
Од понедељка до петка 07:30 - 20:00 сати, суботом 8:00 - 12:00 сати.

 Потврђујем тачност података

Маилинг листа

Питања

Питајте библиотекара и добићете одговор у најкраћем могућем року.

2018 © Градска библиотека Вршац - Сва права задржана
Top