Одељења ➜ за одрасле кориснике

Позајмно одељење за рад са одраслим корисницима такође је смештено у приземном делу зграде. Одељење има богат књижни фонд са преко 75 000 библиографских јединица у чијем саставу су највећим делом дела домаће и стране књижевности, а значајно место у структури фонда заузима и фонд стручне књиге која се даје на коришћење само у Читаоници, која је саставни део Одељења за рад са одраслим корисницима.
Корисници овог одељења су  припадници популације од 15 година па навише. Корисницима је на располагању лисни ауторски и стручни каталог, а такође и електронски каталог, у коме је обрађена целокупна грађа Одељења за одрасле кориснике, а каталог претражив 24 часа дневно путем интернета, чиме се корисницима библиотеке знатно олакшава претрага, али и омогућава претраживање каталога од куће или са било ког места где имају приступ интернету.

У оквиру одељења налази се и референсна збирка коју чине речници, енцикопедије, библиографије, приручници и лексикони(око 3 000 публикација). Библиотека такође врши и међубиблиотечку позајмицу публикација за потребе својих корисника са Библиотеком Матице српске и Народном библиотеком Србије, али и са другим библиотекама у систему COBISS.SR.

Контакт

Градска библиотека Вршац
Светосавски трг 2, 26300 Вршац
Тел: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Радно време
Од понедељка до петка 07:30 - 20:00 сати, суботом 8:00 - 12:00 сати.

 Потврђујем тачност података

Маилинг листа

Питања

Питајте библиотекара и добићете одговор у најкраћем могућем року.

2018 © Градска библиотека Вршац - Сва права задржана
Top