Дешавања

ПРИРЕДБА ВАСКРС У СРЦИМА ДЕЦЕ

ПРИРЕДБА ВАСКРС У СРЦИМА ДЕЦЕ

ВЕЧЕ АФОРИЗАМА, ПОЕЗИЈЕ И МУЗИКЕ

ВЕЧЕ АФОРИЗАМА, ПОЕЗИЈЕ И МУЗИКЕ

ОДРЖАНО ВЕЧЕ АФОРИЗАМА, МУЗИКЕ И ПОЕЗИЈЕ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Синоћ, 06.04. је у Градској библиотеци одржано Вече афоризама, музике и поезије. Домаћин вечери Зоран Ђуровић – Ђурке читао је своје награђене афоризме на тему мушко-женских односа, док је Сања Вукелић читала најлепше љубавне стихове домаћих и светских аутора. Гост вечери био је Слободан Блажо Ђуровић, песник из Земуна, који је рецитовао своје стихове. Том приликом поклонио је Библиотеци неколико својих збирки, као и антологију љубавне поезије чији је он уредник. Вече је употпунила ученица музичке школе Јана Томић која је на гитари свирала Баха и Сећање на Алхамбру.

СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

У уторак, 21.02.2017. у Салону Градске библиотеке Удружење Вршачки књижевни клуб промовисао је најновији Зборник дечијих радова „Литерарне стазе“. Већ другу годину Клуб објављује резултате конкурса „Миљанини џивџани“. Тако су и ове године додељене три равноправне награде. Овогодишњи добитници награде су Бранислава Теодоровић, Николина Векецки и Војкан Јовановић. Добитницима су уручене дипломе и награђени су књигама.

Цртеже на корицама и дипломама урадиле су полазнице школе сликања „Атељеа Морариу“: Доротеа Удовичић, Милица Веселиновић и Романа Путник. У програму су учествовали: Певачка група КУД „Ђура Јакшић“ – Павлиш, Исидора Болесников, Тамара Болесников, Невена Стојишић, Јелена Стојшић и Владимир Божић.

Програм су отворили директорка Градске библиотеке Вршац Маја Качарић, чланица Градског већа за културу Наташа Маљковић Чонић, као и рецензент збирке Јадранка Ћулум.

У програму су учествовале песникиње Ержебет Фехер – Лиза, Радојка Ушурел и Божица Михај, као и Слободан Ђекић.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН KЊИГЕ ЗА ДЕЦУ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

У Градској библиотеци у Вршцу биће обележен Међународни дан књиге за децу.

у понедељак, 03.04.2017. године у 10.00 сати, биће приређен програм за ученике основних школа у оквиру кога ће бити представљене књиге Сесил Мери Баркер на енглеском језику из фонда Градске библиотеке а везане за пролећне виле (Flower Fairies).

Од 1967. Године, сваког 2. Априла, на рођендан чувеног бајкописца Ханса Кристијана Андерсена, обележава се Миђународни дан дечје књиге.

„Читав свет је пун чудеса, али ми смо на њих тако навикли да их називамо свакодневним стварима“, речи су чувеног Андерсена, најпопуларнијег писца бајки и прича за најмлађе.

Контакт

Градска библиотека Вршац
Светосавски трг 2, 26300 Вршац
Тел: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Радно време
Од понедељка до петка 07:30 - 20:00 сати, суботом 8:00 - 12:00 сати.

 Потврђујем тачност података

Маилинг листа

Питања

Питајте библиотекара и добићете одговор у најкраћем могућем року.

2018 © Градска библиотека Вршац - Сва права задржана
Top