Дешавања

Зимски празници у Америци

У салону Градске библииотеке Вршац, 15. децембра 2016. године, одржана је радионица са темом „Зимски празници у Америци“, за децу узраста од 11 – 13 година. Радионица је имала интерактивни карактер уз пригодну презентацију зимских празника у Америци. Ученици основних школа и приватних школа за учење страних језика из Вршца присуствовали су овој радионици. Радионицу је водила Јасна Кунић, регионални директор Имформационог центра при америчкој Амбасади, задужена за културу.

Овом приликом Градска библиотека Вршац добила је на поклон књиге за децу, тинејџере, награђиване књиге, класична дела, речник и материјал за учење енглеског језика, такође и два електронска читача за књиге Kindle. У оквиру саме радионице презентован је и интерактивни сајт http://www.noradsanta.org где деца могу да прате у сваком тренутку где се налази Деда Мраз. Топло препоручујемо посету овог сајта где деца поред многобројних садржаја, кратких филмова о Деда Мразу, божићних песмица, игрица могу да уче енглески језик као и да проширују своја знања из разних области.

Срећни божићни и новогодишњи празници!

Зимски празници у Библиотеци

У среду, 21.12.2016. године у Градској библиотеци Вршац одржана је радионица "Зимски празници у библиотеци". Учесници радионице били су ученици четвртих разреда Основне школе "Вук Стефановић Караџић". Том приликом деца су одгледала кратак филм о обичајима везаним за најрадосније хришћанске празнике, Бадњи дан и Божић. Директорица библиотеке, Даринка Михајловић је учесницима доделила бесплатне чланске карте на период од годину дана као новогодишњи и божићни поклон. Након филма и подсећања на дивне обичаје паљења бадњака, ломљења чеснице и вишевековну српску традицију, деца су правила пахуље и пригодне цртеже којима ће бити украшено дечје одељење Библиотеке. Радионицу је водила Маја Качарић.

Акредитовани стручни семинар у Градској библиотеци

У Градској библиотеци Вршац, 9. децембра 2016. одржан је семинар „Електронска обрада старих и ретких књига“. Семинару су присуствовали стручни радници библиотека из Вршца, Беле Цркве и Алибунара. Овај акредитовани програм усавршавања извели су предавачи Библиотеке Матице српске Новка Шокица Шуваковић, Финка Пјевач и Светлана Вучковић. Програм семинара обухватио је преглед актуелних стандарда за електронски обраду старе и ретке књиге, рад на каталошкој обради у систему COBISS, а помогао је повећању знања о стандардима који се примењују приликом обраде ове специфичне врсте грађе.

Зимски празници у Америци - сарадња Библиотеке и амбасаде САД

Градска библиотека Вршац, у сарадњи са амбасадом САД,
организује радионицу за децу од 11-13 година која ће бити
презентована под називом  „Зимски празници у Америци“.

Након тога ће представници америчке амбасаде
поклонити књиге Градској библиотеци.

Програм почиње у четвртак, у 12.00 у салону Градске библиотеке

Предавање у Градској библиотеци

ВРШАЦ  ПОД  ТУРСКОМ  ВЛАШЋУ  И  ПЕРИОД  ОСЛОБОЂЕЊА

Градска библиотека Вршац, Центар за банатске студије и Удружење љубитеља старина „Феликс Милекер“ настављају серију предавања у оквиру обележавања 300. годишњице ослобођења Вршца од Турака. Предавање под називом „Вршац под турском влашћу и период ослобођења“ одржаће се у салону Градске библиотеке Вршац у четвртак, 1. децембра у 18 часова.

Услед великог интересовања Вршчана за прво предавање на којем је о приликама и догађајима у данима пре пада Вршца под турски јарам говорио др Александар Крстић, стручни сарадник Историјског института у Београду, организатори су одлучили да позову истог аутора, који ће из турских дефтера, преписке владара и војних старешина покушати да реконструише догађаје који су се одиграли под турском владавином, као и догађаје који су уследили током ослобођења.

Модератор још једног предавања које не сме да пропусти ни један прави љубитељ хроника Вршца у старини биће проф. Невен Даничић.

Контакт

Градска библиотека Вршац
Светосавски трг 2, 26300 Вршац
Тел: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Радно време
Од понедељка до петка 07:30 - 20:00 сати, суботом 8:00 - 12:00 сати.

 Потврђујем тачност података

Маилинг листа

Питања

Питајте библиотекара и добићете одговор у најкраћем могућем року.

2018 © Градска библиотека Вршац - Сва права задржана
Top