Дешавања

ПРОМОЦИЈА КЊИГА „АНЕКСИЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ“ И „ЈОВАН ДУЧИЋ - ДИПЛОМАТСКИ СПИСИ“

ПРОМОЦИЈА КЊИГА „АНЕКСИЈА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ“ И „ЈОВАН ДУЧИЋ - ДИПЛОМАТСКИ СПИСИ“

ПРИРЕДБА ВАСКРС У СРЦИМА ДЕЦЕ

ПРИРЕДБА ВАСКРС У СРЦИМА ДЕЦЕ

ВЕЧЕ АФОРИЗАМА, ПОЕЗИЈЕ И МУЗИКЕ

ВЕЧЕ АФОРИЗАМА, ПОЕЗИЈЕ И МУЗИКЕ

ОДРЖАНО ВЕЧЕ АФОРИЗАМА, МУЗИКЕ И ПОЕЗИЈЕ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Синоћ, 06.04. је у Градској библиотеци одржано Вече афоризама, музике и поезије. Домаћин вечери Зоран Ђуровић – Ђурке читао је своје награђене афоризме на тему мушко-женских односа, док је Сања Вукелић читала најлепше љубавне стихове домаћих и светских аутора. Гост вечери био је Слободан Блажо Ђуровић, песник из Земуна, који је рецитовао своје стихове. Том приликом поклонио је Библиотеци неколико својих збирки, као и антологију љубавне поезије чији је он уредник. Вече је употпунила ученица музичке школе Јана Томић која је на гитари свирала Баха и Сећање на Алхамбру.

СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

У уторак, 21.02.2017. у Салону Градске библиотеке Удружење Вршачки књижевни клуб промовисао је најновији Зборник дечијих радова „Литерарне стазе“. Већ другу годину Клуб објављује резултате конкурса „Миљанини џивџани“. Тако су и ове године додељене три равноправне награде. Овогодишњи добитници награде су Бранислава Теодоровић, Николина Векецки и Војкан Јовановић. Добитницима су уручене дипломе и награђени су књигама.

Цртеже на корицама и дипломама урадиле су полазнице школе сликања „Атељеа Морариу“: Доротеа Удовичић, Милица Веселиновић и Романа Путник. У програму су учествовали: Певачка група КУД „Ђура Јакшић“ – Павлиш, Исидора Болесников, Тамара Болесников, Невена Стојишић, Јелена Стојшић и Владимир Божић.

Програм су отворили директорка Градске библиотеке Вршац Маја Качарић, чланица Градског већа за културу Наташа Маљковић Чонић, као и рецензент збирке Јадранка Ћулум.

У програму су учествовале песникиње Ержебет Фехер – Лиза, Радојка Ушурел и Божица Михај, као и Слободан Ђекић.

Контакт

Градска библиотека Вршац
Светосавски трг 2, 26300 Вршац
Тел: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Радно време
Од понедељка до петка 07:30 - 20:00 сати, суботом 8:00 - 12:00 сати.

 Потврђујем тачност података

Маилинг листа

Питања

Питајте библиотекара и добићете одговор у најкраћем могућем року.

2018 © Градска библиотека Вршац - Сва права задржана
Top