Дешавања

Књижевно вече са Зораном Живковићем

Традиционално, четвртком у 19 ч у Градској библиотеци организују се дружења са писцима. Овог четвртка 14.априла 2011. Вршчани су имали прилике  да боље упознају Зорана Живковића, професора Београдског универзитета и најпревођенијег српског писца у 21.веку.

Тема овог  књижевног дружења је био курс креативног писања који професор предаје на  Филолошком факултету. То је нов предмет и професор Живковић то успешно ради већ трећу годину за редом. Поред Зорана Живковића, вршачкој публици се представило још шесторо талентованих младих писаца који су успешно завршили курс креативног писања код чувеног професора. Пошто Зоран Живковић води летњу школу креативног писања у Београду која је намењена свим грађанима, изразио је жељу и спремност да исто то ради у Вршцу у Градској библиотеци.

Подстакнут питањем из публике „А шта је са курсом кративног писања поезије?“, Зоран Живковић је неочекивано почео да рецитује стихове на перфектном италијанском, немачком , енглеском и српском језику и проверава знање Вршчана из поезије. Можемо приметити, да се вршачка публика није обрукала, напротив, лако је препознала дела и песнике које је шармантни професор надахнуто рецитовао и на тај начин још једном потврдио своју свестраност, вансеријску ерудицију и духовитост.

Контакт

Градска библиотека Вршац
Светосавски трг 2, 26300 Вршац
Тел: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Радно време
Од понедељка до петка 07:30 - 20:00 сати, суботом 8:00 - 12:00 сати.

 Потврђујем тачност података

Маилинг листа

Питања

Питајте библиотекара и добићете одговор у најкраћем могућем року.

2018 © Градска библиотека Вршац - Сва права задржана
Top