Дешавања

Tрибинa „Студирам, путујем, упознајем Европску унију“ у Градској библиотеци

Градска библиотека у Вршцу била је у оквиру пројекта ЕУТЕКА – ЕУ у вашој библиотеци домаћин трибине „Студирам, путујем, упознајем Европску унију“ на којој је представљен програм „Еразмус плус“. Ученицима и професорима вршачких средњих школа представљене су могућности за студирање и волонтирање у земљама Европске уније кроз програм „Еразмус плус“ преко којег Европска унија пружа подршку Србији у домену младих и образовања.

О томе како млади људи из Србије могу део својих основних и комплетне мастер студије бесплатно да заврше на неком од универзитета у Европској унији говорио је Горан Богуновић из Фондације Темпус која у Србији управља програмом „Еразмус плус“.

О свом искуству са програмом „Еразмус плус“ говорио је и Алекса Урошевић, студент Високе школе струковних студија за васпитаче „Михаило Павлов“ у Вршцу који је посредством овог програма део својих студија похађао у Румунији.

Градска библиотека у Вршцу је једна од 48 чланица „ЕУТЕКА“ мреже библиотека из целе Србије које вредно раде на томе да грађани Србије буду што боље информисани о Европској унији и процесу придруживања Србије ЕУ. Ова трибина је део тих активности.

ПРЕДАВАЊЕ НЕНАДА ОГРИЗОВИЋА У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

ПРЕДАВАЊЕ НЕНАДА ОГРИЗОВИЋА У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

ТРИБИНА У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

ТРИБИНА У ГРАДСКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

ПРОМОЦИЈА КЊИГА РАДМИЛЕ ДРОБАЦ

Градска библиотека Вршац је у сарадњи са Вршачким књижевним клубом у четвртак 01. јуна организовала промоцију књига Радмиле Дробац. У програму су поред аутора учествовали и академици Слободан Јарчевић и Ђоко Стојичић, потом Мирослава Петровић из издавачке куће "Мирослав",  као и књижевник Слободан Ђекић. За музичку пратњу на гитари побринуо се Никола Бенгин.

ПОДЕЛА ЧЛАНСКИХ КАРТИ УЧЕНИЦИМА ПРВОГ РАЗРЕДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Градску библиотеку Вршац посетили су ђаци прваци свих вршачких основних школа. Том приликом, уз представљање фонда дечијих књига, подељене су им и бесплатне чланске карте како би малишани већ на почетку школовања стекли читалачке навике.

Контакт

Градска библиотека Вршац
Светосавски трг 2, 26300 Вршац
Тел: 013/832-955
e-mail: bibliotekavrsac@mts.rs

Радно време
Од понедељка до петка 07:30 - 20:00 сати, суботом 8:00 - 12:00 сати.

 Потврђујем тачност података

Маилинг листа

Питања

Питајте библиотекара и добићете одговор у најкраћем могућем року.

2018 © Градска библиотека Вршац - Сва права задржана
Top