Градска библиотека Вршац Светосавски трг 2, 26300 Вршац тел/факс: 013 83-29-55

ЈАСНИН ЧАС ПОЕЗИЈЕ, ЉУБАВИ И ВЕРЕ

Синоћ је у Градској библиотеци у Вршцу одржано песничко вече на коме се својим суграђанима представила Јасна Крсмановић збирком поезије „Жена јача од челика“. Многобројна публика је уживала у Јасниним стиховима, а још више у њеној енергији, животном оптимизму и жељи да буде јача од болести.
„Чудно неко време за нас и око нас. Емоције спавају и буде се само на трен, чини се стидљиво и тихо. О њима се све мање прича. Све мање их препознајемо. Ипак, млада песникиња Јасна Крсмановић узвишено и чисто у бистрој рими срца дарује читаоцима своја најдубља осећања. Понекад је то сета, некад туга, а највише љубав, ведра и чиста.“,  рекла је Јадранка Ћулум, један од рецензената у књизи и некадашња Јаснина професорка српског језика у Основној школи „Младост“.

JASNA KRSMANOVIC1

 

Песникиња Јасна Крсмановић је истакла да је и ову трећу по реду збирку песама посветила својој мајци Зорици која је права „жена од челика“.
 „Мајка је свој живот посветила мени, јер ја од детињства болујем од церебралне парализе. Чудим се како њој ништа није тешко. То је жена која би за мене учинила баш све. Увек је уз мене, ту је да ме утеши када ми је тешко, да ме охрабри да нађем светло у тами, да истрајем у својим сновима.“, рекла је ауторка.
Јасна Крсмановић је млада девојка која има пуно снова, а један од тих снова је и да ускоро дипломира и постане професорка српског језика.
„Волим да читам од свог најранијег детињства и то ме је одувек разликовало од вршњака који су предност давали гледању цртаћа. Књиге су моји најбољи пријатељи, можете ми узети све, само ми књиге не дирајте“, мало у шали а више у збиљи додала је ауторка.
О књизи је осим ауторке и рецензента Јадранке Ћулум, говорила и Адриана Павков, Јаснина пријатељица и колегиница са факултета. Посебан музички штимунг дала су и двојица младих гитариста Никола Матић и  Милош Добросављевић који су извели своје ауторске композиције и одмах освојили срца публике. Модератор вечери била је библиотекарка Драгана Ракић.
Јасна Крсмановић (1990) је студенткиња тереће године Филозофског факултета у Новом Саду, одсек Компаративна књижевност са теоријом књижевности. До сада је објавила укупно три збирке поезије „Могу и хоћу“ (2004), „На крилима јастука“ (2010) и „Жена јача од челика“ (2013). Добитница је многих награда за своје књижевно стваралаштво.

jasna2

 

jasna3

jasna4

jasna5

КОНТАКТ

Градска библиотека
Светосавски трг 2
26300 Вршац

Тел: 013/832-955
E-mail: bibliotekavrsac@open.telekom.rs


Матични број: 08044805,
Регистарски број: 8212001674,
ПИБ: 100515272