Градска библиотека Вршац Светосавски трг 2, 26300 Вршац тел/факс: 013 83-29-55

Предавање "Истраживање новог света у Банатском региону"

Градска библиотека Вршац, Удружење Феликс Милекер и Археовест Ассоциатион Тимисоара, у четвртак 26. јануара, са почетком од 19 часова организују предавање "Истраживање новог света у Банатском региону".
Предавач је Леонард Дорогостаискy, инжењер НВО, постдипломац интердисциплинарне археологије, магистар Универзитета у Темишвару и писац многобројних радова, чланака и расправа.
Захваљујући могућностима које у истраживањима пружају фондови Европске уније, али пре свега великом ентузијазму који га несумњиво краси, наш гост је на трагу проналажењу кључа за решавање многобројних енигми на које наилазимо у нашем делу Баната. Северни, румунски део Баната је мање-више истражен, док се за пространство са ове странице границе то тек делимично може рећи.
- Посетиоци овог несвакидашњег предавања имаће прилику да се упознају са његовим истраживањем које се највећим делом бави Бронзаним добом; то укључује и његово стручно мишљење о круговима код Ватина, а откриће нам још једно потенцијално налазиште у близини Вршца које неће изазвати ништа мању сензацију од ватинских кругова. Ризикујући да нам неко замери зато што се понављамо, ипак морамо да још једном нагласимо: ово је предавање које не сме да пропусти ни један љубитељ историје Вршца, поручују организатори.
Предавање ће бити одржано у салону Градске библиотеке Вршац.

Plakat za predavanje o bronzanom dobu konacna

КОНТАКТ

Градска библиотека
Светосавски трг 2
26300 Вршац

Тел: 013/832-955
E-mail: bibliotekavrsac@open.telekom.rs


Матични број: 08044805,
Регистарски број: 8212001674,
ПИБ: 100515272