Градска библиотека Вршац Светосавски трг 2, 26300 Вршац тел/факс: 013 83-29-55

Вече прашке поезије са Јеленом Ћирић

ОДРЖАНО ВЕЧЕ ЖАР ПОЕЗИЈЕ

У Четвртак, 11.08.2016, у 19часова, одржано је у свечаној сали Градске библиотеке Вршца, а у организацији ВАУ „АРС“, песничко вече прашке песникиње Јелене М. Ћирић.

Да подсетимо суграђане, реч је о песникињи добро прознатој у европским књижевним круговима, рођене 1973, у Београду, где је завршила студије права. Данас са породицом, две кћери и супругом, живи у Прагу. У књижевним водама је од малена, њена поезија је ушла у многе зборнике, а добитник је више домаћих и међународних награда, међу којима и друга награда на ИИ Европском Фацебоок песничком фестивалу за песму (Ауто)портрет, трећа награда на Другим књижевним сусретима у Смедеревској Паланци за песму Њиве, трећа награда на ИВ међународној ликовној и песничкој колонији у Крчедину за песму Ћилибар, песничка награда ‚Поет‘ за 2011. годину за дебитантску збирку песама „Жар“, годишња награда уметничке групе АРТЕ за најбољу књигу поезије у 2011. години, друга награда публике на Трећим књижевним сусретима у Смедеревској Паланци за песму Гастарбајтерска... Песме су јој примећене и високо пласиране на књижевним конкурсима. Члан је Књижевног клуба „Милош Црњански“ из Бијељине и уметничке групе ‚АРТЕ‘ из Београда. Издала је и збирку поезије под називом “Наискам”, а у припреми јој је и трећа књига.
 

Вече препуно добрих, питких стихова љубавно-еротске тематике, смењивало се са вештим вођењем Верице Преде, која се нашла у улози модератора и домаћина.

Атрактивна ауторка, поезија у телесности, нам је својом аутоинтерпретацијом приближила њен поетски свет скројен за широку читалачку душу. Њена музичка пратња био је Бранко Пражић, иначе композитор мелодије неколиких Јелениних песама, које су посетиоци могли да чују први пут у том облику. Спој музике и стихова пријемчивих и незаборавних, оставио је задовољни осмех на образима сваког госта, што нам је непосредно сугерисало да је вече и више него успело. Целовремено присуство директорке Вршачке библиотеке, госпође Даринке Михајловић, којој је ВАУ “АРС” веома захвалан на пруженој подршци, такође је показатељ да смо за наше суграђане позвали врхунске госте и да ћемо се потрудити да тако и остане, до сопствене традиције.

jelena ciric

КОНТАКТ

Градска библиотека
Светосавски трг 2
26300 Вршац

Тел: 013/832-955
E-mail: bibliotekavrsac@open.telekom.rs


Матични број: 08044805,
Регистарски број: 8212001674,
ПИБ: 100515272